Skyhøy oppmerksomhet i årets første Reklamebørs

Hele 6 av 12 filmer leverte over 60% oppmerksomhet og Januar-runden bød på den høyeste gjennomsnittlige oppmerksomheten siden februar 2014 (!). Arnfinns bryllupsoverraskelse til Arnhild løftet Telenors oppmerksomhet til hele 80%, den høyeste oppmerksomheten vi har målt siden nettopp Arnfinn opprettet profil på en dating app i oktober 2015. Mens L(Otto) fortsetter å sjarmere og sender Norsk Tipping til liking-toppen for tredje gang på tre forsøk.

Publisert 2. mars 2021

Hele Reklamebørs rapporten, med mer utfyllende kommentarer og analyser finner du her >>

Rundens vinner – OPPMERKSOMHET: Telenor (Bryllupet til Arnfinn og Arnhild, med Ronan Keating)
Telenor starter 2021 med et smell og oppnår hele 80% oppmerksomhet. Dette er den første filmen siden 2015 (den gangen også Telenor med Arnfinn) som bikker 80-tallet(!). Et solid medietrykk har bidratt sterkt til oppmerksomheten, men filmen leverer faktisk også aller mest effektivt i forhold til trykket i denne runden. Filmen var nr. 1 på oppmerksomhet blant begge kjønn og innen alle alderssegmentene.

Rundens vinner – LIKING: Norsk Tipping / Lotto (Otto, Chanel)
(L)Otto sjarmerer seg til topps i Reklamebørsen for tredje gang på tre forsøk. Den tredje filmen i rekken oppnår 45% positiv liking hvilket er foran fjorårets Gullfisken-vinner, men marginalt bak den forrige filmen i dette universet (Visning). L(Otto) scorer bedre blant kvinner enn menn, men må likevel se seg slått av Telenor, Arnfinn og Ronan Keating blant damene. Blant alderssegmentene vinner filmen blant de mellom 30 og 49 år, mens den må se seg slått av Equinor blant de yngste og Telenor blant 50+.

Rundens vinner – EFFEKTIVITET: Telenor (Bryllupet til Arnfinn og Arnhild, med Ronan Keating)
Både tilleggsdekning og tilleggsoppmerksomhet avtar etter hvert som investeringene og antall visninger øker. Desto mer imponerende er det at Telenor, med over 1100 TRP (nest mest i denne runden), leverer aller mest effektivt.

Rundens vinner – SAMLET (APOS): Telenor (Bryllupet til Arnfinn og Arnhild, med Ronan Keating)
Med høyt trykk, suveren oppmerksomhet og sterk liking er det Telenor som også har lyktes med å engasjere flest på en positiv måte (andel som BÅDE husker OG likte filmen bedre enn andre reklamefilmer). Kun Rema 1000 har ved et par anledninger klart å engasjere flere på en positiv måte de siste par årene.

(Andre) filmer som er verdt en ekstra kommentar:

  • Equinor (Morgendagens helter): Filmen gikk med det aller høyeste trykket i denne runden og leverer både god og relativt effektiv oppmerksomhet (gitt at høyt trykk normalt gir høy TF / svak effektivitet). Filmen når likevel ikke helt opp på oppmerksomhet hvilket delvis skyldes skyhøy snittoppmerksomhet i denne runden. Den nådde imidlertid nest best ut blant de yngste (de som fortsatt kan bli morgendagens helter) hvor den også toppet klart på liking.
  • Omo Color (Tøydukkene): Med i Reklamebørsen for første gang siden den hvite bilen gulnet littegrann i vask i desember 2016. De østfoldske tøydukkene Tore og Kjell leverer like god og effektiv oppmerksomhet som bilvasken i 2016 med hele 64% oppmerksomhet. Den likes også godt og blir nr. 2 på liking blant de under 40 år, men taper klart mot Lotto og Telenor blant 40+
  • Rema 1000 (Sang og dans – Cake by the ocean): Rema tar’n helt ut med farger, sang og dans. Resultatet er skyhøy og effektiv oppmerksomhet på tvers av segmenter, men filmen involverer i overkant mye negativ med flere negative enn positive på liking. Rema scorer riktignok NOE bedre i det yngste segmentet hvor den når en 5. plass på liking).
  • OneCall (Pengedum – Sett seil): Da OneCall lanserte Pengedum for et år siden toppet de Reklamebørsen på oppmerksomhet mens det hold til en 4. plass på liking tross at den også involverte noe negativt. Oppfølgeren fra januar når også høy oppmerksomhet, men sett mot lanseringsfilmen til konseptet har andel positiv liking falt med 11 %-poeng mens andel negative har økt med 6 %-poeng.

Håvard Ose

Håvard Ose, Head of Insight, MediaCom