L(Otto) likingvinner for fjerde gang på fire forsøk

Det er to etablerte konsepter som vinner Reklamebørsen for mars. Mens Coop Extra har nådd ut til flest er det L(Otto) som igjen har sjarmert både best og flest.

Publisert 21. april 2021

Den første vårmåneden har også bydd på en bransjetriell («duell» med tre deltakere) blant byggevarekjedene, med Byggmakker som den soleklare vinneren. Filmen oppnår den høyeste likingen for en Byggevarekjede siden Kenneth var blå. Runden bød også på et eksempel på at humor, og kanskje særlig litt underfundig humor, kan være vanskelig.

Hele rapporten, med mer utfyllende kommentarer og analyser finner du her>

Reklameborsen-Mediacom-mars-21-oversikt

Rundens vinner – OPPMERKSOMHET: Coop Extra (Sparenaboer – Vinter/Påske)
De sparende naboene var med for tredje gang i Reklamebørsen, og som de foregående gangene bidrar de til god og relativt effektiv oppmerksomhet. Når det gjelder liking ser vi imidlertid en noe negativ trend med avtagende andel positive fra første til siste film. Andel negative var denne gangen også høyere enn tidligere. Hvorvidt det er elementer ved selve filmen, eller om det skyldes at noen begynner å bli lei av disse naboene gir ikke denne målingen svar på.

Rundens vinner – LIKING: Norsk Tipping, Lotto (Hjemme hos Otto)
L(Otto) har også vært en gjenganger i Reklamebørsen det siste drøye halvåret, og i likhet med de tre foregående filmene ble det liking-seier også i denne runden. Sett mot de foregående Otto-filmene deler denne filmen førsteplassen på liking (Gullfisk-vinneren «the winner is» scorer svakest av disse). Filmen topper på liking på tvers av kjønn og alders-segmenter (selv om den appellerer klart bedre til kvinner enn menn).

Rundens vinner – EFFEKTIVITET: Norsk Tipping, Lotto (Hjemme hos Otto)
Solid liking bidrar til at Norsk Tipping og Lotto oppnår aller mest effektiv oppmerksomhet i denne runden.

Rundens vinner – SAMMENLAGT (APOS): Norsk Tipping, Lotto (Hjemme hos Otto)
Solid liking og effektiv oppmerksomhet sørger for at Lotto har engasjert flest på en positiv måte i denne runden (flest som både husker og liker), til tross for moderat trykk (kun ¼ av trykket til Coop Extra).

Andre filmer som er verdt en ekstra kommentar:

  • Storebrand (Ulike tvillinger): Humor er vanskelig (underfundig humor kanskje enda vanskeligere), og her ble det bom. Lavest andel positiv liking, og høyest andel negative, på tvers av segmenter.
  • Byggmakker (Slipp løs håndverkeren i deg): Det er ikke hvert år Byggmakker slipper en ny profilfilm, men når de først gjør det så gjør de det ofte bra. I 2014 ble det sølvfisk til «I morgen», og med Reklamebørsen som fasit kan vi si at den nye filmen scorer enda bedre. Med hele 36% positiv liking har ikke Byggmakker levert sterkere siden Kenneth var blå. Med denne filmen vinner Byggmakker også en klar seier over de øvrige byggevarekjedene i denne runden.
  • Widerøe (Vinterdvale): Hadde det ikke vært for at filmen ikke scoret så godt blant de yngste så ville Widerøes nasjonalromantiske sommer-optimisme til tonene av Bjørk (it’s oh so quiet) vært helt oppe i ryggen på Byggmakker på liking.

Håvard Ose

Håvard Ose, Head of Insight, MediaCom