Haaland scorer også i Reklamebørsen

Norsk Tipping og Erling Braut Haaland leverte både mest effektiv oppmerksomhet og høyest liking i denne runden med en film undertegnedes fotballinteresserte 12-åring mener må være den beste reklamefilmen noensinne.

Publisert 11. august 2021

Telenor har dykket i arkivene og trukket frem kjente og kjære klipp fra Arnfinn-universets begynnelse og premieres med svært effektiv oppmerksomhet selv om liking-scoren kanskje ikke leverte helt opp til forventningene.

Av-og-til har lyktes godt med sin siste holdningsfilm. Foreløpig har denne kun gått online og filmen har nådd ut til færrest i denne runden. Resultatene i denne runden tilsier at filmen fortjener et bredere publikum.

Hele rapporten, med mer utfyllende kommentarer og analyser finner du her>

Rundens vinner – OPPMERKSOMHET: Coop Prix (Dovendyret)
Coop Prix gikk med klart høyest trykk av de testede filmene denne måneden og var også den filmen flest husket å ha sett enten på TV eller Online i Juni. Filmen nådde flest både blant kvinner og menn, og på tvers av alderssegmenter, med høy oppmerksomhet også Online i tillegg til sterkest oppmerksomhet på Lineær TV. Filmen scorer imidlertid «kun» midt på treet på liking og er ikke blant filmene som leverer mest effektivt i forhold til medietrykket.

Rundens vinner – LIKING: Norsk Tipping (Haaland)
Norsk Tipping har kjørt en rekke ulike filmer den siste tiden hvor budskapet har vært at folk i utlandet ikke nødvendigvis kan så mye om norsk idrett, mens Norsk Tipping har vært tett på siden 1948. Filmen med Haaland ble valgt til Reklamebørsen på bakgrunn av høyest trykk av disse og endte som rundens liking-vinner med liking-seire blant totalen, blant menn og blant personer under 50 år.

Rundens vinner – EFFEKTIVITET: Norsk Tipping (Haaland) og Telenor (Arnfinn og Arnhild, tilbakeblikk)
Liking driver effektivitet, og Norsk Tipping tar også hjem seieren for effektiv oppmerksomhet i denne runden. Førsteplassen må imidlertid deles med Telenor som med sitt tilbakeblikk til Arnfinn-universets spede begynnelse utnytter verdien av et kjent og kjært kreativt konsept til fulle. Telenor har nådd ut til nest flest, ble nr. 3 på liking og er også den filmen som nest flest både husker og liker bedre enn andre filmer.

Rundens vinner – SAMMENLAGT (APOS): Norsk Tipping (Haaland)
God (nr. 4) og effektiv (nr. 1) oppmerksomhet, sammen med sterk (nr.1) liking gjør at Norsk Tipping og Haaland er de som flest både har lagt merke til og likt bedre enn andre filmer i denne runden.

Andre filmer som er verdt en ekstra kommentar:

  • Av-og-til (Barnehage): Filmen ble inkludert i denne runden til tross for at den så langt ikke har gått på TV (kun online). I filmen brukes barnehage-setting for å skape forståelse for problemene ved å drikke alkohol foran barna, og filmen treffer solid med nest høyest liking blant de testede filmene i denne runden. Filmen går også helt til topps på liking blant kvinner og scorer særlig sterkt blant de under 50.
  • Unibet (Gledesrus / Vinnerlykke): Unibet måtte konkurrere mot to sterke filmer fra Norsk Tipping i denne runden, hvor den ene av NTs filmer i tillegg hadde et omvendt budskap av Unibet med fokus på konsekvensen av tap i motsetning til lykkerusen når man vinner. Dette kan ha bidratt til de svake resultatene, men det er uansett ikke til å komme bort ifra at Unibet med sin film havnet på en delt sisteplass på liking blant nesten 2000 testede filmer i Reklamebørsens 15-årige historie.

Håvard Ose

Håvard Ose, Head of Insight, MediaCom